SamenZelfKunde op de Voor de Jeugd Dag

Op 5 oktober a.s. presenteert orthopedagoge Mieke Gresnigt SamenZelfKunde op de Voor de Jeugd Dag.

Hieronder de aankondiging zoals je die kunt lezen op voordejeugddag.nl:

Wanneer jongeren met een (visuele) beperking én een grote afstand tot de arbeidsmarkt onvoldoende aansluiting vinden bij het reguliere beroepsonderwijs, kunnen zij kiezen voor REA College Bartiméus. REA College Bartiméus biedt jongeren met een beperking een traject richting kwalificatie en werk. De werkwijze die wij hiervoor gebruiken en zelf ontwikkeld hebben, is SamenZelfKunde. Een andere, nieuwe manier van werken en denken in coaching en begeleiding waarbij het gaat om zelfstandigheid, relatie, eigen verantwoordelijkheid en eigen regie.

In deze sessie gaat Mieke in gesprek met een ex-cursiste van REA College over de resultaten van haar traject. Wat heeft de aanpak van REA College betekend voor haar? Was het helpend om volledig zelf verantwoordelijk te zijn? Hoe was het om zelf verantwoordelijk te zijn voor al de problemen, die ze tegenkwam? Was de steun voldoende of was dit verwaarlozing? Wat heeft dit betekend voor haar leven?

Mededeelnemer aan het gesprek is Mari Sanders, een jonge filmmaker, die een documentaire gemaakt heeft over de SamenZelfKunde. Mari heeft door eigen ervaring in het Speciaal Onderwijs een heel eigen kijk op de begeleiding van jongeren met een arbeidsbeperking.

Westergasfabriek Amsterdam, 5 oktober 2015 om 11.15 uur in Paviljoen 10. Zie voordejeugddag.nl.